Huu Hung Nguyen

IT Consultant

Project Manager

Web Developer

Google Workspace Lover

Huu Hung Nguyen

IT Consultant

Project Manager

Web Developer

Google Workspace Lover

Blog Post

Хто такий frontend developer і що має вміти фронтенд-розробник

August 5, 2021 IT Вакансії

Коли ти вводиш логін і пароль, натискаєш кнопку «Купити» або реєструєшся на сайті, кожна дія опрацьовується на сервері. Backend Developer пише і підтримує код, який виконує наші запити та повертає потрібні дані фронтенду, аби ми їх побачили. Це крута технічна спеціальність, але для неї також потрібні софт скіли. HR-менеджери звертають на них велику увагу, коли проводять Вакансія Junior+ Backend Developer співбесіди.

Переваги професії Frontend Developer в IT

Зберегти моє ім’я, e-mail, та адресу сайту в цьому браузері для моїх подальших коментарів. За великим рахунком, сервер – це той же комп’ютер, тільки більш потужний. Заповніть, якщо ви не проти, щоб ми могли зв’язатись у випадку потреби. Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та угодою користувача.

Project Manager в IT: обов`язки, переваги та шлях до кар`єрного успіху

Не кожна людина зможе для себе вибудувати чіткий план вивчення нової спеціальності. Для швидкого, і найголовніше, якісного результату краще знайти собі ментора — фахівця в даній сфері, який буде направляти та контролювати ваше навчання. За другий етап — frontend-програміст, а за серверну частину (backend) — backend-програміст.

З чого почати вивчення FrontEnd?

Специфіка роботи Frontend Developer може стати хорошим шляхом входу в IT-сферу. Тут знайдуть себе люди, які раніше працювали з креативних індустріях, та всі знайомі з почуттям естетики. Проте помилково вважати, що фронтенд є найлегшою частиною процесу розробки програмного забезпечення. Робота Frontend Developer може бути здебільшого пов’язана з менш складними завданнями та початковим етапом кар’єри.

Хто такий Backend-розробник

Популярність TypeScript зростає, найпопулярніша бібліотека — React.js

Хто такий Backend-розробник

Комп’ютерна Академія IT STEP – повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять. Адміністрація може не розділяти точку зору авторів інформаційних матеріалів та не несе відповідальності за розміщену користувачами інформацію. Багато компаній вимагають ступінь у галузі інформатики або суміжній галузі, але також цінуються досвід і навички, підтверджені портфоліо і проєктами. Бекенд-розробка підходить людям, які люблять програмувати, не бояться труднощів і готові до постійного навчання. Сініор бере на себе відповідальність менеджера і відповідає за безпеку даних.

Хто такий Backend-розробник

Бекенд- і фронтенд-розробники взаємодіють, щоб створити повноцінний веб-додаток. Бекенд-розробник надає API, який визначає доступні функції та методи взаємодії з сервером. Фронтенд-розробник використовує ці API для доступу до сервера та отримання необхідних даних і ресурсів. Книги забезпечують глибше розуміння мови та надають практичні поради. Із обов’язків на цьому рівні можуть бути такі завдання як розробка окремої значної частини програмного інтерфейсу (наприклад сервіс по авторизації) та обов’язковим є знання модульного тестування. Також можете ознайомитися із Vite, він останнім часом також набирає обертів.

Хто такий Backend-розробник

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Рішення розпочати кар’єру Frontend-розробника також може бути підкріплене постійним попитом на таких фахівців, про що свідчить ситуація на ринку. Однак, чим більше бажаючих прагнуть потрапити до цієї галузі, тим вищий прохідний поріг виставляє роботодавець. Дійсно, сьогоднішні вимоги FrontEnd розробника зросли в порівнянні з тими, які висувалися років 10 і навіть 5 назад. Перший варіант принесе успіх тільки при наявності великої самодисципліни, адже ви підзвітні тільки собі.

Якщо ти хочеш стати розробником і тільки вибираєш свій шлях джедая, читай про різницю між Frontend, Backend і Fullstack-програмістами в цій статті. Занурюючись глибше в потаємні куточки нашої веб-пригоди, ми досягаємо серця будь-якого веб-проєкту – бекенду. Тут, у затінку інтерфейсів, працюють майстри, що створюють каркас і механізми, які роблять усе диво можливим.

Коли ви станете досвідченим, можна буде трішки розслабитись і не поглиблювати свої знання, а розширювати їх. Працюю майже за фахом (закінчив НАУ за спеціальністю «автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»), але вважаю себе самоуком. Почав самостійно вивчати програмування ще в одинадцятому класі. Потім вступив у виш на відповідну спеціальність, але не полишало відчуття, що ми займаємося чимось, що не принесе корисних для професії знань. Нещодавно ми розповідали про особливості професії Front-end розробника – спеціаліста, який займається створенням клієнтської частини сайту.

Якщо на бекенді з’явилися якісь нові функції (наприклад, бонусна система), їх потрібно вчасно додати й на фронтенд. Однак, щоб досягти рівня, на якому можна створювати складні та інтерактивні веб-додатки, знадобиться набагато більше часу і практики. Це може зайняти ще кілька років, щоб стати досвідченим веб-розробником. Інтернет вже давно захопив усі сфери людського життя і це не секрет. Разом з розвитком всесвітньої павутини багаторазово зросла і потреба в спеціалістах даної сфери.

Саме він відповідає за серверну сторону сайту, інтеграцію із зовнішніми сервісами, зберігання даних та інші важливі частини софту. Справжній супергерой, про якого ми нічого не знаємо, бо бачимо лише фронтенд. Також важливою частиною робочого дня Frontend-розробника є мітинги з командою, де обговорюють досягнення та планують подальші кроки для розвитку проєктів. Потрібно розуміти, що Junior Frontend Developer виконує менше завдань, ніж досвідчений фахівець. Ключовим є володіння навичками програмування та знання основ комп’ютерних наук, а також уміння працювати з базами даних, мережевими протоколами та інтернет-технологіями.

Можна розвиватися і в суміжних сферах, якщо Back-end розробнику набридне займатися виключно бекендом. Наприклад, ставати управлінцем або розвивати свої експертні навички. Але на початку кар’єри цими питаннями не потрібно перейматися. З часом вам стане зрозуміло, в якому напрямку потрібно рухатися саме вам. Загалом обов’язки Back-end девелопера можуть суттєво відрізнятися.

  • Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та угодою користувача.
  • І, враховуючи перегрітість ринку, допускаємо, що медіана наразі могла дещо збільшитися.
  • Frontend-розробник може сміливо просуватися по кар’єрних сходах вверх, претендуючи на керівні посади.
  • Створення сайту або веб-додатку — комплексний і дуже складний процес, який складається з декількох етапів.
  • Ну а потім знову «спрацьовує» frontend, що ви й побачите на екрані монітора, планшета чи смартфона.
  • Тепер ти знаєш, що входить в обов’язки Backend-розробника.
  • Через простоту потрапляння до фронтенду роботодавці змушені завищувати планку вимог, тому іноді у вимогах вакансії до джунів можна зустріти такий стек, немов шукають повноцінного Middle розробника.

Компоненти backend-розробкиBackend-розробник застосовує ті інструменти, що доступні на його сервері. Він має право вибрати будь-яку з універсальних мов програмування, наприклад, Ruby, PHP, Python, Java. Все залежить від конкретного проекту і завдання замовника. Frontend – це розробка користувацького інтерфейсу і функцій, які працюють на стороні клієнта веб-сайту або програми.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Write a comment